Paarse pelpinda's

Paarse pelpinda’s

Het leuke van reizen is dat je vaak weer nieuwe dingen leert en met je eigen vooroordelen wordt geconfronteerd. Ook nu:
In het resort loopt een lieve oude serene, vriendelijk lachende, Thais omaatje. We groeten haar elke keer vriendelijk. Later blijkt het omaatje ook redelijk Engels te spreken en ze geeft me een zak met pelpinda’s.

 

Alleen deze pinda’s zijn paars, zacht en smaken naar bruine bonen. Weer wat geleerd: de pelpinda’s die wij in Nederland eten zijn gedroogd of gebrand.

 

Ook staat er in het resort een luxe Mercedes SLK sportwagen. Ik verdenk de jonge Europese eigenaar van het resort, ervan de bezitter te zijn. Maar wat schetst mijn verbazing als ik ons lief “pelpinda” omaatje erin zie wegrijden. Het blijkt haar auto te zijn!

 

Zo ziet het paradijs er waarschijnlijk uit

Zo ziet het paradijs er waarschijnlijk uit

Wat is er mooier dan een mooi wit strand, blauwe lucht en een aantal wuivende palmbomen? Ons resort ligt aan een nagenoeg verlaten strand. Bijna geen toeristen en ook geen Thaise badgasten. Lekker aan het strand eten en een boekje lezen. Zo zal het paradijs er waarschijnlijk uitzien. Of toch niet? Als je goed kijkt zie je dingen op het strand liggen. Het is zwerfafval. Vera kan haar ZeroPlasticWeek neigingen niet bedwingen en begint met op rapen. Na Vera’s noeste arbeid ziet “ons” strand er schoon uit. Als we een half uur later op het terras zitten zien we al weer afval op het strand liggen. Het komt uit de zee gespoeld.

 

Vera geeft toe aan haar ZeroPlasticWeek neigingen

Vera geeft toe aan haar ZeroPlasticWeek neigingen

Als we een strand wandeling gaan maken, blijkt het met het zwerfafval voor ons Resort mee te vallen. Maar als je naar links of rechts het strand op loopt, zie je veel meer troep liggen.  Er ligt van alles, van wattenstaafjes, zonnepetjes, drinkflesjes van alle bekende merken tot tandenborstels. Het is triest om te beseffen dat zo’n verlaten strand zo door de nalatigheid van mensen misschien wel duizenden kilometers verderop zo vervuild wordt. Hoe kunnen we dit verhelpen?

 

 

Mijn eerste dolfijn gespot in Thailand.....

Mijn eerste dolfijn gespot in Thailand…..

 

 

 

 

 

Door een vis aangevreten tube

Door een vis aangevreten tube

 

 

 

 

 

 

Wie mist zijn tandenborstel?

Wie mist zijn tandenborstel?

 

 

Energy-drink heb je wel nodig om dit strand schoon te krijgen

Energy-drink heb je wel nodig om dit strand schoon te krijgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krabbegat in Thailand

Krabbegat in Thailand

Voor de mensen die niks met carnaval, of Vastenavond hebben zoals ze dat in Bergen op Zoom noemen, laat me vertellen dat tijdens die periode Bergen op Zoom wordt omgedoopt tot het Krabbegat. Nou ook hier in Thailand kennen ze het Krabbegat: een restaurant dat gespecialiseerd is in krabben. Op het strand zie je ook veel Thaise mensen die op jacht zijn naar krabben. Het uitgraven van de krabben gaat relatief eenvoudig, maar als ze het op een lopen zetten, dan is het toch wat lastiger.

 

 

Vera probeert onze koffer binnenboord te houden

Vera probeert onze koffer binnenboord te houden

Na een weekje rust, om bij te komen van alle stress van de afgelopen maanden, is het toch tijd om verder te reizen naar Koh Tao. Met al onze bagage nemen we een lokale mini bus naar het reisbureau waar we de nachtboot hebben geboekt.  De taxi chauffeur is niet echt blij met ons. Gelukkig is het aan het einde van de dag en heeft hij weinig andere passagier. Natuurlijk betalen graag we wat extra’s voor het veilig meenemen van de grote hoeveelheid bagage.

Op de nachtboot hebben we een bed in de slaapzaal. Er kan zeker een man/vrouw of 60 in de zaal slapen. De boot wordt volgeladen met alles wat er op Koh Tao nodig is: van brandstof tot voedsel en van meubels tot motorfietsen. Het is een leuk schouwspel om te zien hoe de boot geladen wordt.
De nachtboot

De nachtboot

Hij moet nog geladen worden

Hij moet nog geladen worden

Weltrusten

Weltrusten