Reizen betekent meestal zo min mogelijk meenemen. Maar nu gaan we koraalriffen herstellen en bouwen. We dienen nu dus veel meer mee te nemen dan normaal. Denkt bijvoorbeeld aan het nodige gereedschap, aangezien je in Thailand tangen kan kopen, waarvan na 3 keer knippen het metalen handvat afbreekt. Of een heleboel stroopwafels, in Thailand gebruikelijk is om een klein presentje mee te nemen. En natuurlijk ook duikuitrusting. Om alles te kunnen vervoeren boeken we extra bagage bij. Ieder van ons mag nu 45 kg meenemen. We reizen nooit met koffers en van vrienden krijgen we 2 rolkoffers. Het blijken verraderlijke dingen te zijn: voordat ze vol zijn zit je al boven het gewicht. Aangezien we de stroopwafels wegens tijdgebrek op Schiphol kopen, eindigen we met 4 stuks grote bagage en 5 stuks handbagage. De 4 grote stukken voldoen aan het maximale gewicht. Alleen de handbagage….

Teveel (hand)bagage

Teveel (hand)bagage

Kiev

Kiev

 

 

Goedkoop vliegen heeft zijn keerzijde, zo moet je voor je eten en drinken betalen. En heb je geen eigen entertainment set. Sterker nog, het enige entertainment komt van de stewardessen als ze de veiligheidsroutine doen. Ach, we komen aan op de plaats van bestemming. We vliegen via Kiev en onze bagage wordt automatisch doorgestuurd naar Bangkok. Wel moeten we in Kiev onze eigen transfer regelen, lees boardingpass, en dat duurt een tijdje, omdat we zoveel bagage erop hebben staan. Die is toch al doorgeboekt? De rij achter ons groeit gestaag, maar de man blijft onverstoorbaar doorgaan met op zijn computer rammelen. Helaas is het vliegtuig vol en zit ik op rij 11 stoel A en Vera op stoel 35D. Dan volgt het wachten op het boarden.

In het vliegtuig regelt Vera al snel dat iemand uit haar rij met mij wil wisselen pillen-pharm.com. We zitten toch naast elkaar op de laatste rij. Naast een Nederlands stel, Rob en Carina, dat voor het eerst naar Thailand gaat. Er is nu wel centrale entertainment aanwezig en voor ik in slaap val, zie ik nog de zoetsappige comedy Marley & me. Zoals gebruikelijk doe ik de nodige hazenslaapjes.

Inge heeft zich uitgeleefd op mijn koffer om hem herkenbaar te maken

Inge heeft zich uitgeleefd op mijn koffer om hem herkenbaar te maken

 

 

Oeps.....

Oeps…..

De binnenlandse vlucht in Thailand, van Bangkok naar Chumphon, is de grootste uitdaging wat betreft onze bagage. Het is namelijk een prijsvechter en die zijn berucht om hun extra kostenberekening bij overgewicht. We verdelen nog wat gewicht in de grote koffers nav de gemeten waarden voor de vorige vlucht. Maar hoe smokkel je 5 stuks handbagage het vliegtuig in? Er staan duidelijk waarschuwingsborden dat je maar 1 stuk handbagage mee mag nemen en ook nog eens van maximaal 7 kg. Als ze alleen al onze klein rugzakken zouden wegen zitten ze per stuk al op het dubbele gewicht. 1 tas zit voornamelijk vol met jassen en truien, nuttig in Nederland maar totaal zinloos in Thailand. De jassen leggen we over een arm en verbergen daarmee tas twee in ons hand. Bij de incheckbalie aangekomen beginnen we gelijk over de extra bagage die we geboekt hebben. Ongemerkt zetten we de extra handbagage uit het zicht van de baliemedewerker op de grond. Het lukt, ze zegt niks van onze extra handbagage. En onze ruimbagage is precies de toegestane 45 kilogram per persoon!

Helaas een propeller vliegtuig

Helaas een propeller vliegtuig

Met een bus worden we naar het vliegtuig vervoerd. Het is een enorme rit langs verschillende Thaise maatschappijen die korte afstanden vliegen. We rijden langs de mooiste en kleurigste Boeings en ook een aantal propeller vliegtuigjes. Vera hoopt opnieuw op een Boeing, maar tot haar schrik stoppen we bij de staart van een twee-motorig propeller vliegtuig. Nu begint ze zich toch wel een beetje zorgen te maken over het gemak van de handbagage smokkelmethode. Gelukkig is er nog 1 stoel vrij, dus zullen we wel niet aan het maximale gewicht komen.

 

Onze eerste curry na het lange reizen

Onze eerste curry na het lange reizen

Bij vertrek was het in Nederland 5 graden Celsius en in Thailand heerst op dit moment een hittegolf van 40 graden plus. Deze hoge temperatuur heeft helaas gevolgen voor het koraal. Lees daar meer over in het stuk over het Great Barrier Reef op CoralGardening.org. Doodmoe van het reizen en de hitte komen we aan in Chumphon. Voor de afwisseling hebben we vooraf een hotel geboekt. Binnen een half uur na landing zijn we ingecheckt in Saphli Villa Resort.

 

 

 

 

Ons resort

Ons resort

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze gastvrouw Pim

Onze gastvrouw Pim

Onze kamer

Onze kamer

 

 

Ons toilet

Ons toilet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze badkamer

Onze badkamer

 

 

 

 

 

 

 

 

En onze waakhond

En onze waakhond