Het is al een tijd geleden dat we Nederland verlaten hebben, om ons te richten op onze passie: koraalriffen herstellen. Het is een enerverende reis, met zijn ups en downs. We hebben veel geleerd en niet alleen van koraal kweken, maar ook van het runnen van een stichting. We hopen dat je genoten hebt van onze verhalen en updates.

Naast het creëren van het rif zijn we fulltime bezig met het runnen van de stichting. Denk aan nieuwsbrieven schrijven, website onderhouden, filmpjes maken, fondsen werven voor CoralGardening en contacten leggen en onderhouden voor de ontwikkeling en uitbreiding van het project etc. We merken dat er steeds meer aandacht komt voor koraalriffen. We krijgen veel aanvragen van mensen uit het buitenland of we kunnen assisteren, advies geven etc. Ook onze ideeën om nieuwe technieken te ontwikkelen worden door verschillende universiteiten en hoge scholen opgepakt. Kortom allemaal belangrijke, leuke dingen die op ons pad komen en dat betekent ook extra werk. En daarom hebben we een vraag aan jou.

Frank haalt alg weg van een bloem in de Coralgarden.

Frank haalt alg weg van een bloem in de Coralgarden.

Het geld dat gedoneerd wordt aan stichting CoralGardening gaat naar materialen, kosten voor het aanleggen van de kunstmatige riffen en voorlichtingsmaterialen om mensen bewust te maken. De stichting mag volgens de belastingwetgeving geen salaris betalen aan vrijwilligers of de oprichter. Vera en ik betalen dus sinds de oprichting van CoralGardening 3 jaar geleden, ons eigen levensonderhoud van ons spaargeld. Je snapt waarschijnlijk wel dat leven van ons spaargeld niet eeuwig door kan blijven gaan.

Aan het werk om de handen af te krijgen.

Aan het werk om de handen af te krijgen.

Willen we met het beschermen en herstellen van koraalriffen grote stappen zetten, dan hebben we jouw ondersteuning nodig. Iedereen doneert maandelijks wel een bedrag aan een of andere grote landelijke stichting. Maar waarom niet aan een stel vrienden of familie die hard werken om een goed en groeiend doel te bewerkstelligen? Vind jij ook belangrijk dat koraalriffen blijven bestaan? Dat onze oceaan gezond blijft? Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan nu. We vragen je om maandelijks een bedrag te doneren, zodat we het werk voor CoralGardening fulltime kunnen voortzetten.

Vera geeft een presentatie over het belang van koraal.

Vera geeft een presentatie over het belang van koraal.

Alle beetjes helpen. We zijn al blij met 10 dollar per maand; dat is toch weer het geven van een nieuwe presentatie. Meer mag natuurlijk altijd 🙂 En als je vrienden hebt die ons willen ondersteunen geef het dan natuurlijk door! Vele kleine donaties maken dat wij koraalriffen kunnen blijven beschermen en herstellen. Het doneren kan via onze Patreon pagina: www.patreon.com/CoralGardening

Super bedankt voor je steun!

Heel veel liefs,

Vera & Frank

Vera & Frank in de CoralGarden

Vera & Frank in de CoralGarden

Categorieën: Daily life