Wat doe je als je Nederlander bent en te lang niet in Nederland bent geweest? Je gaat van Nederlandse dingen houden. Van de week zijn we naar Cock & Mocktail bar geweest. Ze serveren daar tussen 18 en 20 uur Hollandse snacks: kaassoufflés, kroketten en frikandellen. Een frietje erbij en wat mayo, currysaus en uitje en je hebt een oer Hollandse snack.

Hoe lekker kan dan een kaassoufflé zijn?

En je gaat van Formule 1 houden omdat Max Verstappen meedoet. Ach, hoe raar kan je doen. Het is weer zover: Hacienda vertoont F1 in de bioscoop, lekker in de airco en een pizza. Het is hier immers 7 uur ‘ s avonds als ze van start gaan. De perfecte tijd voor een avondje pizza en sport op het scherm. Na bocht 1 ligt Max al uit de race. Geen spannende inhaal manoeuvers meer. Het wordt een saaie wedstrijd, die aan het eind toch nog spannend wordt. Niet omdat Sebastiaan Lewis probeert in te halen, maar omdat er een slang van uit het plafond in de bioscoop valt. Hij glijdt snel onder een zitbank. Het stelletje dat op de bank zit, springt in lichte paniek omhoog.

De slang is lang en dun met strepen. Volgens Steve, de Engelse eigenaar van Hacienda is de slang niet giftig. Volgen Pancake, de Thaise barjuffrouw is hij wel giftig. Klein detail is, is dat Steve de slang niet gezien heeft en Pancake wel.

De slang in kwestie, wie weet wat voor een het er is?

Ach en dat terwijl er mensen zijn die al klagen als er een kakkerlak of gecko door hun kamer loopt. Zal de volgende keer als ik naar de bioscoop ga eerst de bank even grondig bestuderen voordat ik neerplof voor Formule 1.