Ongeluk zit in een klein hoekje. Helaas is het hoekje soms groter dan je wenst.

Een stichting runnen is hetzelfde als een eigen bedrijf hebben, maar dan wat anders. Medewerkers zijn in loondienst en werken de afgesproken uren voor de “baas”. Vrijwilligers werken ook voor een baas en als ze tijd over​ hebben zetten ze zich in voor de stichting. 

Een stichting runnen is leuk werk en er komt veel bij kijken. Niet alleen het bouwen van het rif, maar contacten onderhouden met donateurs, sponsors, lokale gemeenschap website onderhouden reageren op mailtjes etc. Het is veel werk, en met behulp van enthousiaste vrijwilligers te doen. 

Maar dan zijn er dingen die je niet wilt hebben. We worden al een tijd geplaagd door kleine storingen. Zeg maar dingen die altijd werkte en dan opeens niet meer functioneren. Mijn telefoon kon ik altijd via een USB kabel aansluiten op mijn PC om de foto’s over te zetten. Dat stopte er mee. Geen contact meer. Je gaat opzoek naar een oplossing. Dan stopt je foto app er mee en kan hij alleen maar foto’s op de intern schijf zetten? Weer een ander App zoeken en installeren. Dan is de website ineens niet bereikbaar. Een fotocamera die crashes en niet meer wil opstarten. Vervolgens meldt je website dat je al data opslag gebruikt is. Dan stopt je duikcomputer er mee. Sensor kapot, volgens de fabrikant zal ik hem niet goed schoon gemaakt hebben. Terwijl ik hem toch na elke duik in zoet water spoel en laat weken. Weer een hoop geld over de balk gooien om hem te repareren. Dan stopt de nieuwe camera app ermee, weer uitzoeken wat er mis is en opnieuw configureren. 

Te veel tijd gaat verloren met onbenullige stroringen, even geduld aub…..

Vervolgens gaat het niet goed met de kat die bij ons huis woont. Aangezien hij niet echt een baasje heeft, brengen wij hem maar naar de dierenarts. Hij blijkt lever en nier falen te hebben. Weer de zorg over hem. En gisteren avond liep mijn telefoon helemaal vast. Hij ging tientallen keren opnieuw opstarten en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er iets mis is met mijn SD kaart. Mag ik dat weer oplossen. Het zijn bijna allemaal kleine onbenullige dingen waar je niet op zit te wachten en die veel tijd kosten.

Op ziekenbezoek bij Pedro.

Soms wil je dat je weer in loondienst bent en de ICT afdeling kan bellen en vragen of ze je problemen oplossen. Ik mis zo’n schutting om iets overheen te gooien.
Een vriend van zei ooit eens: Ongeluk zit in een klein hoekje, geluk in de rest. Daar hopen we dan ook op.