De droom…….!!!

De droom begon denk ik zo eind jaren 80. Toen reisde er een stel uit Dordrecht op de fiets naar de Chinese muur. Elke twee weken stond er reisverslag in de krant, van hun vorderingen, pech en gekke dingen die ze mee maakten. Ik las die verslagen altijd met plezier. Toen ze uiteindelijk de muur bereikte, wilden ze nog niet terug naar Nederland, dus deden ze nog maar een rondje Australië en Nieuw Zeeland erbij. Toen ontstond de droom om ook eens zo’n soort reis te maken. Maar als student zijnde had ik toen niet de middelen om het te doen. Wel ben ik toen met Erik op interrail geweest. Hij wilde naar Griekenland & ik naar Turkije. Dus deden we beide landen in krap 4 weken. Een waanzinnige vakantie, dodelijk vermoeiend maar onvergetelijk. Toen wist ik het zeker: eens zou ik ook een “wereldreis” maken.

Maar hoe gaat het, je wordt verliefd op een leuke vrouw, je studeert af, je zoekt een baan en gaat samenwonen. De droom wordt in de ijskast gezet. Dan ga je trouwen, krijgt een nieuwe baan, gaat opzoek naar een koophuis, etc, ect. De droom blijft in de ijskast smeulen. Vakanties genoeg, alleen dan korter en op een andere manier, geheel verzorgd. Met de smeulende droom wordt niks gedaan. En dan gaat het ineens minder, je raakt je baan kwijt. Vervolgens klapt ook nog eens je relatie. En als gevolg daarvan moet je ook nog eens je huis verkopen. Bijna al je zekerheden die je in je leven hebt opgebouwd, zijn in 1 keer weg. En dan…., dan laait het smeulend vuur weer op en de droom wordt uit de ijskast gehaald.

Eerst denk je er alleen aan. Of ik nu een baan zoek of over een jaar dat maakt niks uit en voor een huis geldt hetzelfde. En dan ga je er eens voorzichtig met iemand over praten. Om vervolgens te melden dat je het gaat doen alleen je weet niet wanneer. Uiteindelijk zijn al je vrienden het zat, dat je het er steeds over hebt en nog maar niet weet wanneer je weg gaat. Dus krijg je kleine hints en regelrechte bedreigingen dat ze je gewoon op de trein zetten, weg van hier, op reis naar…..

Je kunt er
Kleine hint….

Uiteindelijk staat het vertrek gepland op zondag 20 juli 2003.

Een zanger zong ooit eens dromen zijn bedrog, of het voor mij een nachtmerrie wordt of een plezierige droom dat zie ik wel. Het wordt in ieder geval een zeer leerzame ervaring….