De laatste tijd is het veel regelen. Ik moet een ticket naar huis hebben. Het lukt om een ticket te boeken via Auckland, Los Angeles naar Las Vegas. Waar Thom met zijn geliefde Jo gaat trouwen. Niemand wil mijn fiets voor een leuke prijs kopen. Ik besluit maar om hem naar Nederland te sturen.


Jess en Caroline, een andere klimster en een vriendin van Jess, brengen me naar de luchthaven. Met spijt in mijn hart neem ik afscheid van Australië. Ik heb me hier zeer thuis gevoeld en ik heb een leuke tijd achter de rug gehad. Maar ook ben ik erg benieuwd wat er thuis op me te wachten staat. Het is net zo spannend om naar huis te gaan, als om op wereldreis te gaan.


Heel raar: Je vertrekt de 17e, je reist heel lang, slaapt in het vliegtuig en komt toch de 17e aan in Las Vegas. Ik heb van te voren het Stratosphere Hotel geboekt. Het is een eind weg van het hotel dat Thom en Jo geboekt hebben. Het moet natuurlijk een verrassing blijven dat ik naar hun bruiloft kom.

Stratosphere Hotel

Las Vegas is ongeveer de meest hopeloze plaats waar ik geweest ben tijdens mijn wereldreis. Alles is nep en iedereen is hier om te gokken en zijn geld kwijt te raken.Het mooiste van Las Vegas zijn de grote optredens die er zijn. Ik ga naar Cirque du Soleil – Ka. Het is puur genieten.

Las Vegas: Alles is nep. Je kan hier een wereldreis maken in 1 dag. Van Parijs naar Venetië, van Rome naar de piramide. Alles is er en alles is nep. Het is zo gemaakt dat je jouw hotel niet uit hoeft. Eigenlijk wil je dat ook niet want buiten is het 40ºC+. Binnen is alles natuurlijk airconditioner gekoeld.

Ik ga achter een speelautomaat zitten bij Circus Circus Hotel. De speelautomaten staan in een grote cirkel en midden in staat een auto op een draaischijf. Deze sportauto kan je winnen. De vrienden van Thom en Jo leiden hun daar heen en gaan pal achter mij staan. Erwin begint een uitleg dat hij deze auto gehuurd heeft. Thom en Jo zijn duidelijk niet geïnteresseerd. Ze hebben andere dingen aan hun hoofd. Ik vergok zowaar een hele dollar. Erwin geeft nog hints als: “Kijk nog eens goed. Wat een mooie achterkant heeft ie, vind je ook niet.” Het duurt een lange tijd voordat iemand door heeft dat ik daar zit. Het is Jo die vertwijfeld vraagt “van K.?” De verrassing is groot!

De bruiloft is klein en intiem. Elvis geeft Jo weg en als hij met Jo naar achteren loopt, voordat de ceremonie begint, zegt hij: ”Elvis has left the building.

Bruiloft Thom & Jo

Bruiloft Thom & Jo

Thom en Jo net getrouwd

Thom en Jo net getrouwd

Het laatste gedeelte van mijn reis. Misschien wel de meest spannende: weer naar huis. De vlucht via Los Angeles naar London gaat voorspoedig. Ook in London kan ik zoals gepland in het vliegtuig stappen. Maar dan gebeurt er niks. Na een tijdje komt er een mededeling dat de copiloot bij het in het vliegtuig stappen zijn enkel verzwikt heeft en niet kan vliegen? Er staat file op de M16 en daardoor kan er geen vervanger komen. We moeten allemaal uitstappen. Naar het hoofdgebouw gaan, daar onze bagage ophalen en dan onze vlucht omboeken. Ik heb uiteindelijk een vertraging van zo’n 3 uur. Terwijl de hele familie en een aantal vrienden op mij staan te wachten.

Reizen is vallen en opstaan en gedurende mijn reis heb ik veel geleerd:

  • Je kan heel gelukkig zijn met bijna niks;
  • Je bent banger voor eigen angsten, dan dat er ook maar iets gebeurt;
  • De wijsheid van onzekerheid geeft veel plezier, zie hieronder;
  • Een wereldreis zit juist ook in kleine dingen;
  • Mensen zijn overal het zelfde en anders. Zoals ze in Azië vaak zeggen “Same, same, but different” iedereen wil gelukkig zijn en een leuk leven hebben.
  • De meeste mensen zijn te vertrouwen;
  • Ik raad iedereen om zijn dromen te volgen, of het nou zo’n reis is of wat anders.

Tijdens het reizen las ik het boek “The seven Spiritual laws of succes” van Deepak Chopra en daar kwam ik de “Wisdom of insecurity” tegen en die bracht heel mooi onder woorden wat ik tijdens mijn reis ervaren heb. Reizen is elke dag weer nieuwe onzekerheden ervaren.

 

The wisdom of insecurity

People are constantly seeking security!
The search for security is an illusion.
In ancient wisdom tradition,
the solution to this whole dilemma lies in the wisdom of insecurity,
or the wisdom of uncertainty.
The search of security and certainty is
actually an attachment to the known = our past.

Relinquish your attachment to the known,
step into the unknown,
and you will step into the field of all possibilities.
In your willingness to step into the unknown,
you will have the wisdom of uncertainty factored in.
This means that every moment of your live,
you will have excitement, adventure, mystery.
You will experience the fun of life, the magic,
the celebration, the exhilaration and the exultation of your own spirit!

The unknown is the field of all possibilities,
ever fresh, ever new,
always open to the creation of new manifestations.
Without uncertainty and the unknown,
life is just the stale repetition of outworn memories.
You become the victim of the past and
your tormentor today is your self left over from yesterday.